Interviu cu Mădălina Stoian – Instructor de Yoga şi Creator Handmade!

-Dezvoltare Personală  – Despre Oameni – Interviu cu Mădălina Stoian – Instructor de Yoga şi Creator Handmade!

Cine este Mădălina Stoian?

      Un om simplu, unic, ca toti ceilalţi. Un om care aspiră la evoluţie şi cunoaştere.

Ne poți face o descriere a activităților tale?

    Imi place sa spun că sunt creator de magie pentru Maala. Magazinul meu online unde expun creaţiile mele pentru oameni magici – creez coliere şi bratari din pietre naturale şi cristale pentru diferite intenţii, căci, poate cunoaştem deja acest lucru, cristalele au puterea de a amplifica şi aduce la implinire, scopurile cu care le încărcăm.

    Tot pentru Maala ghidez oamenii în călătoria spre cunoastere, prin yoga, meditaţie, tehnici de mindfulness, QiGong, fizic şi online, în Constanţa.

Cum influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viata de zi cu zi?

   Feedback-ul cel mai rapid care vine, negreşit, este faptul că aduc linişte şi calm. Aduc zâmbete şi conştientizare. Astea sunt efectele imediate şi foarte uşor de sesizat. Mai departe, prin practică constantă, observăm schimbari majore la nivel fizic, la nivel emoţional şi, după o vreme, observăm cum întreg amsamblul corp – fizic-emoţional şi spiritual a evoluat.

Care este povestea din spatele Maala?

   Maala a luat naştere intr-un moment foarte dificil al vietii mele. O perioada cu mari dezechilibre, relatii nepotrivite, vicii si obiceiuri nesanatoase. In toata starea asta joasa, am dat voie sa infloreasca incet proiectul asta, precum floarea de Lotus, pura si curata, care rasare din cea mai murdara apa.

Povesteşte-ne despre drumul tău în yoga şi cum te-ai orientat către instructor de yoga!

   Acum mai bine de 6 ani am întâlnit un om care mi-a deschis calea către yoga. M-a îndrumat către nişte cursuri care aveau să-mi schimbe drumul total. Am participat regulat la cursurile de yoga până când pandemia ne-a ţinut în case. Atunci, am continuat practica acasă, online, sau chiar singură. Deşi de la prima interactiune cu yoga am simţit ca asta îmi doresc să fac, parcă ceva îmi spunea că mai am nevoie să învaţ, pentru a putea da mai departe. In pandemie, însă, lucrurile s-au schimbat: m-am simţit pregatită ! Cu toate acestea, a mai durat ceva până am obţinut diploma care îmi certifică pregatirea.

Recent am auzit o vorba pe care am marcat-o ca fiind reper în tot ceea ce fac – « Nu poţi să torni dintr-un pahar gol. » Aşa am înţeles, de ce am avut atât de aşteptat până să pot ghida oamenii.

Ce crezi ca ar ajuta la deschiderea perceptiei oamenilor în raport cu practica yoga?  

  Cred ca e o chestiune de timp. Si mai cred că nu ne mai permitem luxul de a spune „nu am ştiut”. Sunt de părere că singura şansă pe care o avem ca omenire, e să ne asumam responsabilitatea, să ne ridicăm de pe canapea şi să acţionăm. Fie ca e yoga, o carte interesantă, un sport, un hobby sau orice altă terapie, avem nevoie să evoluam! Yoga înseamnă toate astea la un loc şi uşor, uşor oamenii vor afla şi se vor bucura de rezultate.

Yoga nu este o competiţie, dar totusi asistăm la diferite tipuri de competitii între practicanţi. Care crezi ca este explicaţia? 

   Frica. Suntem o generaţie educată cu şi prin frică. Cei care acţionează prin ea, au ramas agăţaţi cumva, undeva. E loc pentru toata lumea, consider eu. Iar în domeniul acesta nu e loc de competiţie, nici chiar cu propria persoană.

Cum să definim spiritualitatea ca sa fie mai usor înţeleasă? 

   O jumatate de ora de odihnă pe o pajiste verde-crud, în vârf de munte, după un traseu lung, sub razele soarelui, în aer curat, ciripit de păsărele şi un cer senin. Asa simt eu spiritualitatea, ca eliberare, descătuşare.

Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai incepe?

   Aş oferi un strop de deschidere şi flexibilitate mentală fiecarui om care are nevoie si, din frica, fuge de soluţii.

  Un gând bun pentru cititori 

   Dacă aţi ajuns până aici, vă multumesc! Vă doresc să aduceţi în viaţa voastră orice vă este de folos pentru a echilibra interiorul cu exteriorul. Spor în  găsirea răspunsurilor! Vă îmbraţisez cu drag!

Distribuie pe Social Media

About Author

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment