Interviu cu Mihaela Elvira – terapeut specialist în terapii alternative şi Consilier Dezvoltare Personală!

Interviu cu Mihaela Elvira – terapeut specialist în terapii alternative şi Consilier Dezvoltare Personală!

-Dezvoltare Personală  – Despre Oameni –Interviu cu Mihaela-Elvira – terapeut specialist în terapii alternative şi Consilier Dezvoltare Personală!

Cine este Mihaela-Elvira ?

  Numele meu este Mihaela-Elvira. Sunt terapeut specialist în terapii alternative – hipnoză, terapie în regresie, specialist Zyto Balance, Elite, Evox, aromaterapeut, consilier dezvoltare personală. Deşi am pornit pe drumul cifrelor, ca economist, am simţit întotdeauna o atracţie deosebită către lucrurile mult mai profunde care izvorăsc din adâncul sufletului. Acest lucru m-a determinat să-mi schimb radical activitatea, studiind cele mai fascinante domenii ale esenței sufletului, dincolo de minte și rațiune.

Ne poți face o descriere a activităților tale profesionale? 

   Hipnoterapia și Terapia în Regresie folosesc un limbaj comun, imaginația. Inconștientul uman nu face diferența dintre realitate și imaginație. Comunicarea cu inconștientul prin intermediul imaginației scoate la suprafață cauzele emoționale ce stau la baza anumitor comportamente sau afecțiuni.

   Hipnoterapia te ajută să-ți depășești complexele, temerile, fricile. Alegând hipnoterapia îți poți îmbunătăți considerabil viața.

   Terapia în regresie presupune atât identificarea cauzei emoționale care a dus la un anumit blocaj în viața ta cât și înțelegerea, acceptarea și eliberarea emoției blocate, aducând astfel conștientizarea în viața curentă. Pot fi astfel eliberate tipare transgeneraționale, programe limitative, poți simți vindecarea copilului interior, îți poți schimba propria viața doar prin observarea din exterior a Întregului.

   Atât prin terapia în regresie cât și prin hipnoterapie rămâi mereu în control complet asupra situației, nu te afli niciodată sub controlul terapeutului, îți vei aminti totul, probabil nici nu te vei simți hipnotizat. Aceaste terapii sunt la fel de „periculoase” precum cititul unor cărți.

   Scanarea ZYTO este o scanare non-invazivă și poate fi efectuată în doar câteva minute. Interpretarea raportului poate dura între 60 și 90 de minute. Scanarea Zyto Balance și Zyto Elite este o scanare de diagnoză și se realizează prin rularea softului Zyto (Elite sau Balance) în timp ce măna clientului este scanată de un scaner terminal sub forma unei palme. Astfel se pot colecta date direct de la organism, ce pot oferi o altfel de perspectivă asupra sănătații, bazată pe cunoaștere interioară. În urma scanării Zyto Balance sau Zyto Elite, prin biocomunicare se obțin informații personalizate asupra dezechilibrelor interioare, atât fizice cât și emoționale.

   Interpretarea rapoartelor este extrem de importantă. Cunoștințele solide din Recall Healing, NMG,NLP, simbolistică, dezvoltare personală, intercorelarea rapoartelor  mă ajută să schițez acel „Raport” personalizat fiecărui client, să-l determin să înțeleagă cauza emoțională care a determinat afecțiunea fizică sau emoțională.

   Scanarea Zyto Evox este diferită de scanarea Zyto Balance sau Zyto Elite care sunt scanări de diagnoză. Zyto Evox aduce în plus terapie.

  Prin scanarea Evox se înregistrează energia vocii care este apoi comparată printr-un Index de Percepții. Scanarea Evox nu înregistrează cuvintele specifice unei limbi (scanarea vocii unei persoane poate fi făcută în orice limbă), ci tonalitatea din vocea persoanei scanate. În urma observării și interpretării rapoartelor pot observa acele zone ale creierului afectate de anumite emoții. Foarte important în scanarea EVOX este conducerea clientului către momentul conflictual care a determinat dezechilibrul emotional și verbalizarea acestuia.

    Astfel este posibilă reformularea percepțiilor sub aspect pozitiv atât de la nivel conștient cât și de la nivel subconștient. Muzica de relaxare folosită de sistemul Evox în timpul sesiunilor este specifică fiecărei zone a minții în care se înregistrează percețiile. Ochelarii din sistemul Evox transmit flash-uri de culori conform softului aferent zonei dezechilibrată.

  La sfârșitul sesiunii Zyto Evox percepția anumitor evenimente din viață sunt reînțelese, reechilibrate, acceptate, integrate, iubite.

   Aromaterapia este o știință și o terapie în același timp. Uleiurile esențiale au vibrații foarte înalte acționând atât asupra corpului fizic cât și asupra corpului emotional. Pentru a folosi corect și eficient aromaterapia este important să știm să răspundem la trei întrebări:

Ce folosim? Când folosim?  Com folosim?

   Concentrația uleiurilor esențiale este foarte mare, astfel, o picătură de ulei esențial de mentă sau de lavandă echivalează cu 30 căni de ceai din plantă uscată sau aproximativ 300g plantă proaspătă. Un singur ulei esențial poate conține sute de compuși organici, parte din ei încă nedescoperiți de om.

   Aromaterapia a însoțit dintotdeauna omul în evoluția sa aducând vindecare, protecție și stare de bine. Aromaterapia este acel „CEVA” nelipsit din casele noastre.

Cum simți că influențează activitatea ta persoanele din jurul tău în viata de zi cu zi?

   Fiecare persoană ce trece pragul cabinetului vine cu o poveste. O poveste unică. Și chiar dacă unele povești par a fi fără un final fericit, munca mea este de a aduce o nouă perspectivă asupra poveștii. Trecutul NU poate fi schimbat niciodată însă percepția trecutului, DA. Observând totul din exterior, dintr-o altă perspectivă, așezând piesă cu piesă, imaginea puzzle-lului vieții este percepută diferit, se produce acel „AHA”, acea înțelegere profundă care schimbă totul, care dă sens vieții.

Ne poți povesti un moment profesional când ai simțit că ai adus la rândul tau acel plus de valoare în viata oamenilor?

    Fiecare moment din cabinet aduce plus de valoare. Fiecare clipă petrecută cu o persoană este unică și importantă. Acel „AHA” perceput de client este acel „PLUS DE VALOARE” al vieții.

Cum simți că s-a schimbat omul Mihaela-Elvira de când a plecat pe drumul dezvoltării personale?

   Am crescut ca mulți alții în credințe limitative. Însă a venit un moment în care am decis să fac ceea ce simt cu adevărt, să ies din tiparul „trebuie”, să înțeleg ce înseamnă să simți vibrația sufletului. Fiecare zi este o nouă descoperire, fiecare poveste a celor care ajung în fața mea oglindește o situație a unei fetițe mici pe nume „Mihaela-Elvira”. Întrebarea este dacă aleg să rămân în acea credință sau aleg să o schimb. Acest lucru ar trebui să-l facem toți. Să ne observăm din exterior, să ne iubim, să ne acceptăm.

Din experiența dvs credeți că lumea poate fi schimbată?

   În acest context, eu aș reformula întrebarea sau mai bine spus aș răspunde cu o întrebare –„Oare lumea are nevoie să fie schimbată?”. 

  Sufletul are nevoie de experiențe, de trăiri, de emoții. Doar așa poate învăța, evolua, crește. Sufletul nostru nu rămâne „repetent” atunci când lecția nu este învățată ci pur și simplu are nevoie să aprofundeze mai mult. Are la dispoziție eoni pentru experiențe. Creșterea sufletului presupune expandarea Universului. Avem oare voie să intervenim în schimbarea lumii sau este mult mai important să ne schimbăm noi înșine?

Dacă ai putea să schimbi lumea, cu ce ai începe?

    În primul rând am început cu mine. Să lucrezi cu tine însuți este cel mai dificil, așa cum și Leibnitz afirma:

„A te lupta cu tine însuți, este lupta cea mai grea. A te învinge pe tine însuți, este biruința cea mai frumoasă.”

Un gând bun pentru cititori 

    Cu tot dragul vă transmit un vechi proverb chinezesc: „ Decât să bletemi întunericul, mai bine aprinde o lumânare.”

Unde o găsim pe Mihaela-Elvira?

www.energieinechilibru.ro

Facebook: Terapii alternative – Mind, Body, Spirit

Distribuie pe Social Media

About Author

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment