Interviu cu Mirela Drăgan– Psiholog Clinician, Psihoterapeut si Formator Constelaţii Familiale!

Interviu cu Mirela Drăgan– Psiholog Clinician, Psihoterapeut si Formator Constelaţii Familiale!

-Dezvoltare Personală  – Despre Oameni –

-Interviu cu Mirela Drăgan– Psiholog Clinician, Psihoterapeut si Formator Constelaţii Familiale! – 

Cine este Mirela Drăgan?

   Înainte de toate om! Sunt femeie, mamă, soție, prietenă, povestitor si nu in ultimul  ghid in drumul spre echilibru, al fiecărei persoane care mi-a trecut pragul!

Cu ce se ocupă Mirela Drăgan? Știu că ai foarte multe formări şi mulți ani de experiență. Dacă ne poți spune câteva detalii despre toate activitățile tale?

   Sunt psiholog din 2006, an in care am primit primul atestat de libera practică de la Colegiul psihologilor din Romania! De atunci si până astăzi , am lucrat in mii de ședințe de unu la unu , sau in ședințe de grup si  am făcut  specializări in psihologia muncii si organizațională, psihologie clinica- evaluare si intervenție, si in psihoterapie-hipnoza clinică, de relaxare si terapia ericksoniană ! Acestea sunt formari de lungă durată si necesită ani de formare și supervizare. Formarea continuă, obligatorie în profesia noastră, m-a purtat pe drumurile terapiei de cuplu si familie  si așa am ajuns sa îndrăgesc foarte mult aceasta zona, as spune destul de nișată!

    A doua dragoste a mea a fost şi este NLP-ul, ale cărui tehnici le-am integrat în activitatea terapeutică și în viata de zi cu zi încă din  2015! În perioada pandemiei, când eram cu toții închiși în casele noaste, Marius Simion , omul care m-a format și Horia Radu au pornit proiectul NLP Revolution , la care sunt și în prezent coach!

   Pe lângă ședințele de psihoterapie, fac evaluări psihologice cu cele mai performante baterii de  teste avizate de colegiul Psihologilor, iar pentru cei care nu pot ajunge in cabinet , derulez programe la distanță, inclusiv de testare psihologică pentru depistarea si tratarea anxietății si depresiei!  Cea mai nouă terapie din cabinet, este terapia Neurofeedback, bazata pe feedbackul neuronal direct, cu rezultate extraordinare in depresie, anxietate ,  tulburări ale somnului si multe altele !

Cum este să fii Psiholog și cum este această profesie în România?

   Pentru mine, e cea mai frumoasă profesie! Dar este o profesie care nu poate fi făcută cu jumătăți de măsură ! Lucrezi cu sufletul omului , cu omul aflat in suferință, daca nu te dedici cu totul atunci când il ai in fata, nu ai cum să ai rezultate, după părerea mea!  Când am început in 2006, psihologul era privit cu foarte mult scepticism! Lucrurile s-au schimbat foarte mult de atunci si astăzi oamenii vin in cabinet cu deschidere si încrederea ca ii pot fi  sprijiniți in drumul lor spre reechilibrarea emoțională! A contribuit la asta dăruirea , empatia, atenția, susținute de studiu permanent a fiecăruia dintre noi, cei care am ales sa devenim psihologi,  pentru ca azi sa pot spune ca suntem luați in seama! 

    Acum suntem văzuți acceptați  si recunoscuți ca specialiști in sănătatea mintală !

 

Cu ce ne ajută un psihoterapeut?

   Ce da culoare vieții , e felul cum ne raportăm la experiențele pe care le trăim ! In funcție de cum am învățat sa reacționăm la provocare, vom trece mai ușor sau mai greu peste ce nu ne place, si vom găsi sau nu  soluții provocărilor noastre!

   Psihoterapeutul este specialistul care ghidează , ca omul venit in terapie sa vadă si  aleagă soluția cea mai potrivita pentru el la momentul acela ! Însoțește și susține in procesul de  vindecare al rănilor emoționale, proces care poate fi anevoios si plin de durere!

    Cât de des este bine să mergem la Psihoterapie?

 Psihoterapia  este un proces care necesita timp si răbdare! Împreună cu clientul stabilesc de la început care este scopul terapiei! Va pot da câteva exemple :

In situații de criză, pâna trece criza( 6-10 ședințe min)!

In situații traumatice, până ajungem la vindecare

In situații de pierdere a echilibrului, a sensului până la recăpătarea echilibrului, găsirea unui sens nou.

Nu există un număr standard de ședințe, deoarece fiecare client are un psihometabolism propriu!

Ce alte terapii ne poți recomanda pe lângă Psihoterapie pe care să le facem în cadrul cabinetului Mind Plus și nu numai ?

   Cu multa dragoste, terapia Neurofeedback , la care rezultatele sunt vizibile foarte repede, si terapiile online de depistare si tratare a depresiei si anxietății: PAX si DEPRETER si coaching cu NLP.

După o pandemie grea şi într-o perioada de inflație , ce le recomanzi romanilor în aceste vremuri ? Cum să își păstreze sănătatea mintală?

    Cu mare drag, recomand ca fiecare om sa se reîntoarcă cu fata către el, către interiorul lui si  mai puțin in afară!

   Câteva minute doar cu tine iți pot aduce liniștea ! Alege un moment din zi in care sa știi ca 15-30 de min nu ești deranjat si întreabă-te: ce simt eu acum? Ce e important pentru mine acum, de ce fac asta ?  Răspunsul la aceste întrebări te aduce mai aproape de tine si de prezent, este antidotul fugii de realitate !

    Stai puțin in tăcere si observa-ţi corpul!  Asculta-ţi inima! Asculta-ţi respirația !

   Pentru cei care nu îşi pot permite să ajungă la psihoterapie în cabinetele profesioniștilor , deoarece este un proces care implică şi timp şi bani, să aleagă terapia online sau terapiile de grup, cum sunt workshop-urile sau retreat-urile !

Ce le recomanzi tinerilor Psihologi la început de drum? 

     Seriozitate in formarea pentru profesie, iar din momentul in care a intrat primul client pe ușa cabinetului, răbdare , empatie si non judecată!

Un gând bun pentru cititori 

    Va doresc timp cu voi, blândețe , atunci când va uitați in oglinda , recunoștință  când va treziți dimineața si apreciere si grija pentru corpul care va poarta prin lume!

Unde o putem găsi pe Mirela Drăgan?

  • De luni până vineri, in cabinetul meu din Constanta, Mind Plus , b-dul Tomis, nr 232, bl TD 14, sc A, Parter, telefon +40 720 915 912 valabil si pentru whattapp.
  • Online:

Facebook: https://www.facebook.com/PsihologMirelaDragan

Profil Facebook: https://www.facebook.com/mirela.dragan.1238

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCxy6d4YjnybugpyzTV1TfkQ

Instagram: https://www.instagram.com/psi_dragan.mirela_official/

 

Distribuie pe Social Media

About Author

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment