Interviu cu Raluca Matilda Dinica – Psihoterapeut & Coach de Intuitie!

-Dezvoltare personala – Despre Oameni – Interviu cu Raluca Matilda Dinica – Psihoterapeut & Coach de Intuitie!

Cine este Raluca Matilda Dinica?

Sunt psihoterapeut de peste 20 de ani si coach de intuitie, autorul primului program din Romania dedicat exclusiv dezvoltarii intuitiei si clarsimturilor. Aparte de latura profesionala sunt mamica a doi copii, iubesc florile si animalele, iubesc muzica….lucruri simple dar care iti fac viata plina.

Ne poti face o descriere a activitatilor tale?

Lucrez 1 la 1 si in programe de grup pentru antrenarea abilitatilor de intuitie si clarsimturi. Fac ceea ce eu numesc citiri energetice, adica citirea aurei si a centrilor energetici pentru a obtine informatii despre blocaje, traume, potential si directii de vindecare atat individual cat si relatii de cuplu sau parinte-copil. Sunt autorul unui program de dezvoltare a abilitatilor de intutie si clarsimturi care se numeste THE HONE (vine de la Heaven on Earth) si am in plan dezvoltarea unui program premium  dedicat coach-ilor si terapeutilor pe care ii invat cum sa citeasca centrii energetici si campurile clientilor cu care lucreaza. De asemeni inca fac sedinte de psihoterapie fiind formata in terapii cognitiv comportamentale si hipnoza clinica. 

Cum influenteaza activitatea ta persoanele din jur in viata de zi cu zi?

In mod particular activitatile ce tin de dezvoltarea intuitiei si clarsimturilor aduc pentru clientii mei un nou nivel spiritual in viata lor, claritate, ghidaj, sentimentul ca esti. In Romania exista cateva cursuri care ating subiectul dezvoltarii acestor abilitati, ofera cateva exercitii dar nu un antrenament propriu-zis si nici cum sa construiesti in viata ta un stil de viata care integreaza aceste abilitati. Asta este ceea ce aduc eu: un stil de viata intuitiv care iti da siguranta in deciziile tale, in care esti ajutat si ai claritate privind directia si lectiile tale. 

.Ce inseamna scanare energetica si cum ne poate ajuta aceasta?

Scanare energetica sau citirea energetica asa cum o numesc eu inseamna parcurgerea centrilor energetici principali si a campurilor aurei pentru a observa tendinte, idifcultati, resurse, blocaje energetice. De asemeni, in mod particular daca persoana doreste, ne putem uita la dificultatile de sanatate pe diferiti sisteme si organe.  In sesiunile 1 la 1 pe care le tin imvit intotdeauna la  intrebari specifice ale celui cu care sunt in intalnire, intrebari care sunt particular  puse in relatie cu tema sa de interes. Relatii, finante, copii, pb de sanatate. 

Intuitie, clarvedere sau capacitati senzoriale dezvoltate? Care este cea mai buna forma de raportare fata de activitatea ta?

Toate 🙂 Pentru mine lucrurile au inceput de la intutie, de la a primii ghidaj in situatii delicate. Apoi m-am jucat cu diferite poze pe care le citeam la cerere si ulterior am ajuns sa fac citiri pentru colegii mei psihologi care intampinau dificultati cu diferiti clienti. Citirea o faceam atat pentru psiholog cat si pentru clientul lui si interactiune dintre ei. Am invatat foarte multe in acest fel. 

In acest tip de practica am inteles relatia dintre intuitie si clarsimturi. Intuitia este un sambure, clarsimturile sunt intuitia dezvoltata pe simturile senzoriale si care este disponibila si spontan (cum ar fi sa primesti un gand, o idee, o imagine fara a fi solicitate) sau la cerere, adica ce spuneam ca sunt “citirile energetice”. 

Cum putem sa definim granita sanatoasa intre a lucra cu energia proprie si darurile pe care le primim si a iesi din campul de siguranta catre psihoze sau boli psihice?

Frumoasa intrebare. Ceea ce conteaza in dezvoltarea acestor abilitati de intutie si clarsimturi sunt Centrul energetic 1(aflat la baza coccisului) – acesta arata relatia noastra cu Pamantul, statutl nostru, finantele, Centru energetic 6 (Aflat in zona dintre sprancene) – sau planul mental, viziunea si sa ii spune, äl treilea ochi” si Centrul energetic 7 (aflat aproximativ in varful capului) -care arata relatia cu Divinitatea. 

Cei care nu au impamantare buna simt adesea multa teama, nesiguranta, si pot dezvolta Tulburari anxioase. Cei care au dificultati pe C7 – este cel mai probabil sa dezvolte Tulburari depresive iar cei cu dificultati pe C6 – Tulburari de gandire. 

Desigur, problema diagnosticului este mult mai complexa din punct de vedere energetic insa ceea ce vreau sa subliniez este ca daca vrei sa ai citiri cat mai corecte este necesar sa ai acesti centrii cat mai curati si echilibrati, iar aceasta curatenie iti da si echilibru si te protejeaza de probleme psiho-emotionale. 

Pe de alta parte este bine sa intelegem ca cei care au dificultati emotional pot si ei sa acceseze informatie intuitiva dar se incurca in ea sau nu o integreaza. Ei au aceste dificultati nu doar cu informatia intuitiva ci cu informatia la modul general, cea care tine de lumea materiala. 

Cum facem sa practicam dezvoltarea capacitatilor de citire energetica fara sa ne afecteze informatia primita? 

Afectarea informatiei primite este data dificultatea de a face distinctia dintre informatia primita si butoane/programe/vocea ratiunii. Diferenta dintre ele este simpla: prima este usora, ca un vis, si nu te sperie niciodata – a doua este mai grea ca energie si poate induce teama. Lucrul cu planul mental este deci esential, starea de prezenta si linistirea gandurilor. Exista si tehnici speciale dar in general orice practica meditativa este buna pentru inceput….si apoi sa inveti din practica sa faci diferenta intre cele 2 voci, intuitie/programe

.Daca ai putea sa schimbi lumea, cu ce ai incepe?

Ah! 🙂 Doamne! Cred ca as spune tuturor cat de daruiti suntem si  cat de usor ne este tuturor sa accesam intuitia. Problema este ca mintea “rationala” ne minte si spune ca e greu, ca e complicat sau “eu nu pot”. In realitate, aceste daruri sunt un dat al tuturor, nu tin de moralitate sau de vreun merit altul decat practica. Cu asta as incepe schimbarea lumii: sa constientizam ca toti avem capacitati intuitive si le putem dezvolta ca pe orice abilitate.

Visez la clipa in care oamenii sunt patrunsi de aceasta convingere pentru ca ca atunci vom avea parinti cu abilitati de intuitie si clarvedere, ei o vor folosii in cresterea copiilor si ii vor invata pe acestia cum sa pastreze si sa le foloseasca abilitatile de intuitiel si clarsimturi. Abia atunci am avea o lume in care  profesorii ar avea aceste abiltati, medicii, terapeutii, cei care conduc tara. Acest vis pe mine ma inflacareaza foarte tare si ma incanta nespus. 

Un gând bun pentru cititori 

Imi doresc ca fiecare dintre cei care parcurg acest material sa isi aduca aminte ca sunt nascuti cu abilitati de intuitie si clarvedere. Sa isi puna intentie sa duca o astfel de viata pentru ca ea este una plina de ghidaj, suport si claritate. 

Unde poate fi găsită Raluca Matilda Dinica?

Mailul meu este contact@ralucadinica.ro dar pot fi gasita si pe FC unde intretin pagina de Lectii de Intuitie si Citiri Energetice, Pe Instagram , Tik Tok si Youtube. 

Distribuie pe Social Media

About Author

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment