Povestea mea: Când vrei ceva cu adevărat te autodepăşeşti!

     Să vă spun despre mine: Bună, sunt Mihaela Bălăceanu instructor de yoga şi Consilier de Dezvoltare Personală! Mai am multe alte titulaturi şi diplome, dar ce am menţionat este de ajuns. Din punct de vedere fizic, am fost mereu o persoană cu forme şi unoeri, vreo trei la număr,a treia fiind dupa perioada de sarcină, cu forme exagerate, aş spune obezitate. Pasionată de sport din copilărie, îl priveam mult şi îl făceam cand ieseam afară pentru ca unul dintre ai mei parinti nu a considerat o necesitate cererea mea de a face un sport. Am dansat putin cu scrima, pana m-a prins :). Trecură anii, trecură zilele şi prin liceu, fix in sală de fitness m-am lipit de mă uita Universul pe acolo, mă trecuseră la categoria stele evadate spre lumină divină, căci făceam ce imi plăcea. Nu mă duceam pentru slabit, ci pentru că tare mult îmi mai plăcea. Mă mai şi trezeam dimineaţa la 6 în fiecare zi şi rupeam plaja Modern sau de fapt mai bine zis ea pe mine. Oricum ar fi fost eu şi cu plaja am avut o relaţie de lungă durată dimineţile cu soarele pe cer şi mai şi câte un nor :). Trecură ani, trecură zile şi poc explozie hormonală, numărul doi, că numărul unu, a fost prin clasa a 8-a. De la venerabilă vârsta de 25 de ani până pe la vreo 28, am stat prin doctori, analize, informaţii şi fel de păreri dar nimeni nu ştia de la ce, tratau efectul, dar nici macar un răspuns nu imi dădeau de care ar fi cauza, ba chiar doctorii mă amprentau infertilă. Pe la 27 de ani când auzi ca esti infertilă şi se uită doctorul la tine cu dezinteres, şi total plictisit aruncănd dosarul pe birou, iţi cam imaginezi cum zbori peste biroul medicului şi să ii aplici o carată. Eu mi-am imaginat abia după ce am ajuns acasă, dup ace am plans ceva timp. Apropo, cât scriu acum să ştiti că am fetiţa mea în brate! Nu mai era de mult timp în gând vreo sarcină şi nu credeam că este posibil, pe mine mă interesa decât sănătatea, dezvoltarea psihică si spirituală şi descoperirea de sine.

     Am crezut şi am simţit mereu că viaţa este mult mai mult decât ce îmi spun cei din jur şi că amprenta corpului pe care îl port nu este a mea, a fost preluată. In timp am simţit să fiu şi vegetariană şi asa am rămas. Am avut o relaţie de lungă durată  cu cărţile de psihologie pe care le găseam la Biblioteca Judeteană încă din generală şi mereu m-au ajutat să ma găsesc atunci când mă pierdeam. După 30 de ani, am ales yoga şi nu am fost o persoană flexibilă, ci o persoană cu probleme serioase de coloană, dar am simtit să fac yoga si povestea o găsiti AICI. In 2018 am decis să devin si Consilier de Dezvoltare personala, pasiunea mea pentru psihologie simtea nevoia să prindă contur prin diplome şi descoperiri mai aprofundate şi încă simte, căci am continuat cu Facultatea de Psihologie unde sunt studentă. Am unit Yoga cu Dezvoltarea Personală cu siguranţă pentru prima dată la nivel de Judeţ şi nu numai, şi am fost binecuvantată cu o minunăţie de fetiţă în pântec. Stiam că va fi iar vreun boom hormonal şi a fost 😅. Oricum in sarcina sunt explozii hornonale, va dati seama la mine? La ele adaugam si deliciile culinare pe care mi le acordam singura in primul Lockdown la inceputul Pandemiei, adica stateam in casa dormeam si mancam😅. Cred ca undeva la 128 kg parca mi-au zis ca am la Euromaterna, inainte sa nasc. Sincer vă spun, m-am aşezat pe pat înapoi şi mi-am zis “uuu ..shiiit! this is going to be a hard one”, fara drama, am luat burtica in brate si deja visam cum fac miscare. Spre deosebire de majoritatea femeilor pe care le-am citit ca ele au slabit de la alaptat, eu am fost the big mami si până nu m-am lăsat de alăptat orice făceam era spre degeaba 😄, după ce am intercat chiar m-am ingrasat si mai mult 😅. Ceea ce citesti aici nu trebuie sa te sperie, nu are legătură cu tine si nici sa simti empatie pentru mine, ci doar să vedeţi ca se poate oricâte kilograme sunt, că existe şi alte cauze pe lângă mâncare de a te îngrăşa şi că îngraşatul apare de cele mai multe ori pe fond emotional, prin mâncatul excesiv pe fond emoţional. Modul in care reactioneaza corpul nostru, inclusiv prin boli, este de multe ori o forma de aparare si manifestare, la mine este hormonal, la alta persoana este prin atacuri de panica, boli de piele, alergii sau orice alta reacţie.

     Cand vorbesc de mancat emoţional, nu este vorba doar de persoanele supraponderale, de exemplu cunosc persoane care se duc la sală doar ca să poată să mănânce mult pe zi. Aici clar există un aspect emoţional incontrolabil care nu poate să ţină la nesfârşit. In timp apare ura fată de sport dacă e facut pentru slăbit. Cât timp credeţi ca va ţine? Si când nu va mai fi timp de sport ce se va întampla?

   Ce vreau eu sa spun de fapt? Eu am putut de 3 ori in viata mea, şi încă mai pot, runda trei încă nefiind finalizată, fără ruşine, fără dramă, fără tipare de comportament. Tot ceea ce îţi doreşti în viaţă se poate, dacă îţi schimbi modul în care priveşti lucrurile. Nu poti face asta singur/ă pentru că există mecansimele de apărare. Se poate să lucrezi şi să iţi schimbi mentalitatea dacă îţi doreşti cu adevărat chiar dacă toţi din jurul tău nu te incurajează, chiar dacă corpul tău nu raspunde la comenzi aşa cum iţi doreşti şi doctorii îţi spun că eşti caz pierdut. Totul este să îţi asculţi corpul, să înveţi să comunici cu el şi cu psihicul. Dacă înveţi să iţi asculţi corpul, el iţi transmite ce are de spus, dar dacă psihicul tău este blocat în anumite experienţe ale trecutului său anumite idei întiparite, atunci vei interpreta greşit mesajul corpului tău sau nu îl vei mai asculta. Dieta în sine, aşa cum ne-a învatat până acum media şi sutele de reţete, din punctul meu de vedere este simplă, orice dar cantitatea să fie mică spre foarte mică şi nu înainte de somn. Tu cum te simţi dacă vrei să dormi şi cineva te pune să stai la birou la muncă?  Cam aşa face şi corpul tău când îi dai să mănânce tarziu. In rest totul este psihic!!! Din start când te gândeşti la dietă o înregistrezi ca pe un chin. Un chin nu poate fi ţinut mult timp şi să te aştepti la rezultate bune in urma unui chin! Cu cât lucrezi la nivel subtil, cu atât se schimbă totul la exterior. Un efect prezent al unei cauze vechi nu îl poţi sterge rapid doar prin exerciţiu, precum un corp deja supraponderal sau cu alte probleme de sănatate, dar poţi lucra în comunicarea cu el, în trezirea şi menţinearea voinţei, în vindecarea acelor factori care au dus la declanşarea mâncatului pe fond emoţional şi multe alte beneficii.

        Se poate să înveti să te raportezi altfel la mâncare chiar dacă ai crescut intr-un mediu unde păpica este extrem de iubită, chiar daca toţi ceilalti din familia ta sunt supraponderali. Românii în general au oricum o relaţie foarte importantă cu mâncarea şi tinerii au preluat anumite tendinţe inconstiente.

Scopul meu fiind să ajut cât mai multă lume să se descopere, să îşi rezolve separarea între minte şi corp, să nu mai stea trişti pentru că au vazut două – trei persoane la sală că au reusit şi ele/ei nu, ci să admire persoana care a reuşit, dar să înteleagă că fiecare corp este diferit în plan fizic şi vine încărcat la nivel energetic şi spiritual cu propria experienţă de viaţă.

         Scopul nu trebuie să fie sa slăbesti, ci să lucrezi la descoperirea ta, la vindecarea anumitor idei şi etape din drumul tău, la sănătate fizică şi psihică ca mod de viaţă şi la creionarea unui viitor magic. Să ştii că nu ai cum să proiectezi un viitor sănatos, dacă în inconstientul tău circulă gânduri vechi. Daca spui DA un noi stil de viaţă este necesar să îmbraci întreaga ta fiinţă şi existenţă intr-o nouă lumină total diferită de tot ceea ce ştii până în prezent, să iubesti ceea ce faci şi să fii deschis/ă către nou!

Distribuie pe Social Media

About Author

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment