Ce este Sankalpa?

Se aproprie anul 2022 si este momentul perfect sa reflectam asupra anului care a trecut si sa observam care sunt domeniile din viata noastra care cer o atentie mai mare si echilibru. Nu vorbim de o rezolutie de an nou, care are sanse sa se evapore inca din primele saptamani ale anului, ci o introspective sincera cu sine insusi, in care vedem care sunt lipsurile noastre, unde am gresit, ce am reusit si ce cum am vrea sa ne proiectam viitorul, o analiza a ultimelor 12 luni fara sa ne mintim. Sinceritatea fata de noi insine este uneori cea mai grea de obtinut avand in vedere ca aceasta poate fi blocata de propriile mecanisme de aparare, dar in oricare stadiul al vietii suntem, daca ne dorim ceva cu adevarat, fara indoieli in suflet, fara ganduri negative si simplu emitem dorinta increzatori. Eu din experienta proprie, va pot spune ca daca iti doresti cu adevarat, dorinta nu vine din ego si este ceva ravnit la nivel de suflet, atunci Universul iti va raspunde negresit. Aceasta dorinta o emitem in timpul somnului yoghic Yoga Nidra, in desfasurarea caruia activam Sankalpa.

Cuvântul Sankalpa provine din termenii sanscriti „San”, care înseamnă „o legătură cu cel mai înalt adevăr” și „Kapla”, care înseamnă „legământ”. Sankalpa este un termen sanscrit din filozofia yoghină care se referă la hotărârea de a face ceva. Exprimată într-o frază sau o propoziție scurtă, poate fi descrisă și ca o intenție, un jurământ solemn sau o dorință sinceră. Fata de o rezolutie de sfarsit de an, pe parcursul Yoga Nidra o manifestam mai adanc in interior si este exprimata ca o afirmatie. Yoga Nidra este o stare de relaxare constienta, in care corpul doarme,iar constiinta este treaza, existand o coneziune intre somn si corpul subtil astfel permite Sankalpei sa intre foarte adanc in psihicul uman. Mintea hrănește sankalpa la un nivel profund ca o sămânță care este plantată.

In cadrul evenimentului Yoga Nidra visualize your 2022 puteti sa experimentati chiar si pentru prima data aceasta forma de meditatie, sa va relaxati si sa va canalizati catre ce va este voua benefic. Puteti accesa evenimentul si de AICI. Vor exista si informatii introductive pentru cei care participa pentru prima data, exercitii yoghine specifice, elemente de dezvoltare personala si energie buna. Va astept sa manifestam impreuna dorintele noului an. Namaste!

Distribuie pe Social Media

About Author

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment