Preiau uşor starea celor din jur! Ce să fac? Neuronii oglindă!

          Când vad pe cineva ca plânge plâng și eu, când vad ca zâmbește îmi vine și mie să zâmbesc . Uneori nu îmi pot stăpâni reacțiile și cum toți sunt mereu supărați în birou, iau și eu din starea lor.  Ce să fac? Este ceva neinregulă cu mine.” 

           Nu este ceva neregula cu tine. Este absolut normal! Poate ai auzit sau nu de “neuronii oglindă”. Ei sunt responsabili de preluarea stărilor prin empatizarea cu cei din jur.
       “Cercetările de imagistică au arătat că, în timp ce observăm comportamentul şi deducem starea emoţională a altor persoane, în creierul nostru sunt activate aceleaşi structuri neuronale care sunt activate atunci când trăim noi înşine situaţiile, respectiv acele emoţiile legate de acestea. Empatia este acea capacitate a unui individ  de a se pune în “papucii” cuiva, de a înţelege starea emoţională a celuilalt, de a percepe ceea ce percepe celălat,  deci, parţial, starea interioară a unei persoane, este creată prin empatie şi în noi înşine. Empatia are o mare importantă în reglarea comportamentului, deoarece oamenii nu ar putea colabora eficient dacă nu s-ar adapta la starea emoţională a celor din jur, iar neuronii – oglindă au rolul de a acorda trăirile proprii cu cele ale altor persoane”, explică psihologul Laura Maria Cojocaru
Ce poți sa faci ca să nu îți afecteze ție viața?
Meditația ajută la gestionarea emoțiilor și a recunoașterea lor, dacă sunt ale noastre sau nu. Un exercițiu pentru creier minunat, ce în timp te ajuta sa îți observi stările și sa ai puterea să le schimbi repede.
Inspiră și respira ! Empatizeaza cu cei din jur verbal. Lasă cuvintele să se elibereze din corp și conștientizează că nu ai de ce sa te încarci cu problemele lor.
Asculta o muzica în surdine sau la căști care sa îți dea starea de bine și sa crească vibrational energia locului. Îți recomand muzica pe frecvente sau ambientala Coffee Jazz 
Fă-ți un ritual de a folosi aromotetapia in birou (sau casa )atât cât se poate fără sa deranjezi colegii 
– Ia-ți pauze la circa 1 ora sau maxim 2 ore și ieși în natura. Nu sta într-un singur loc,mișcă corpul si privește natura și mediul înconjurător. 
Distribuie pe Social Media

About Author

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment