Ce NU se va întâmpla cu tine dacă practici yoga?

        Citim pe internet, ne uităm la filmulete, mai auzim o povestioară – două şi începem să încercam să întelegem ce credem că înseamnă yoga. Toti ne dorim relaxare, dar yoga vine din India, asociată grupurilor diverse care invocă divinitati. Din fericire, cum ani trec, şi informatia se poate găsi uşor, românii au inceput să înţeleagă mai bine ce inseamnă yoga, dar circulă încă ideea că yoga este doar pentru persoanele atletice sau “ZEN people”, însă lucrurile nu stau chiar aşa.

Iata câteva idei importante de subliniat despre ce NU se va întampla cu tine dacă practici yoga:

  • Daca faci yoga NU înseamnă ca esti într-o bulă de aer, plină de seninătate şi floricele.

Ar fi fost posibil acest lucru doar dacă traieşti printr-un templu în India sau prin Tibet şi doar asta faci toată ziua. Dacă traieşti într-o ţară oarecare şi mai predominat în Romania, cu facturi de achitat, copii de crescut şi cu întamplarile de zi cu zi nu ai cum să fii doar ZEN. In schimb prin Yoga vei învăţa să priveşti lucrurile diferit în viaţa ta, te ajută să descoperi calea către interiorul tău, să reacţionezi diferit în momentele cheie din viaţa, să iţi asculţi corpul, să te relaxezi, să îmbraci în toata fiinţa ta comunicarea minte-corp-spirit.

  • Dacă faci yoga NU ţi se spală creierul, dar da poate schimba mentalitatea preluată de la bunici şi părinti, putem să învăţam ca sănătatea noastră este importantă şi că există spiritualitate, cum că aceasta nu daunează cu nimic şi nu are legatură cu religia
  • Dacă faci Yoga nu o să iti schimbi religia şi nu îl superi de Dumnezeu. Yoga a fost preluată de toate nationalităţile şi s-au facut studii cu beneficiile pe care le aduce asupra psihicului şi a corpului.
  • Dacă faci Yoga NU o să fii o persoană mai slabă de caracter sau influentabil/ă, în schimb vei reuşi ca să nu te mai afecteze tot ce se intamplă prin jur, să iţi păstrezi calmul şi daca se impune să tipi, va fi o descărcare de scurtă durată şi ocazională.
  • Dacă esti barbat si faci yoga NU o să iţi afecteze masculinitatea, ci te va ajuta să fii mai flexibil şi posibil să iţi doreşti asta.
  • Dacă eşti plinuţ sau supraponderal NU poţi să faci yoga. Oricare corp poate să facă yoga, toate asanele se adaptează fiecarei persoane în parte în funcţie de nevoia acestuia. Există “riscul” ca prin yoga să te îndragostesti şi de corpul tău  mai plinut sau supraponderal, să il asculţi si să comunici cu el.

Distribuie pe Social Media

About Author

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment