Lacrimi în sala de sport

            Pentru sănătatea mea psihică şi fizică, am iubit şi iubesc sportul şi mişcarea şi mereu am fost activă, mică, mare, grasă, foarte grasă, slabă, perioade şi perioade, mereu am fost după sport, prin urmare am frecventat mai toate sălile de sport sau bazinele de înot care mi-au iesit in cale. De cand sunt binecuvantată cu o minune de fetiţă, sportul vine când am cu cine să las copilul 🙂 .  Se poate face şi yoga sportivă dar nu şi eu, din punctul meu de vedere aceea nu mai este yoga şi energia nu mai este folosită corespunzător, adică rămâi tot în minte şi atunci nu mai e yoga, e doar sport cu ceva elemente de meditaţie.

           Aşadar, hop şi eu acum la o clasă de cycling pe care o frecventez de ceva timp! Lângă mine o doamnă venită posibil pentru prima dată, că nu o mai văzusem , o frumuseţe de femeie un pic corpolentă si-a găsit loc pe o bicicletă. I se citea ruşinea pe ea faţă de aspectul ei corporal, am citit cum încerca să se menţină pozitivă şi să se detaseze de emoţia pe care o simţea în suflet şi în corp.

              Pe parcursul orei de cycling crescând viteza pe interval, sub îndrumarea instructorului, ajungi la un punct în care pedalezi foarte repede ridicată de pe bicicletă . Cele din fata pedalau repede, ea fiind în spate făcea tot posibilul să ţină pasul şi se observă cum era un pic epuizată, ceea ce e si normal zic eu mai ales la prima ora de acest gen. Imi face semn instructorul să îi spun să se aseze. Nu mi-am dat seama de ce şi i-am zis. Femeia dădea tot ce era mai în forta din ea, era pe val şi începuse să ii placa valul, se dezamorţise din psihic şi era in corp si în moment, nu era epuizată spre lesin sau să dea semne că îi e rău. La final cu voce mareaţă, de parcă tipa la ea, ii spune instructorul că ea e mare, nu e uşoară şi mică ca cele din faţa şi să nu se mai arunce pe pedala aşa mult”. Nu am fost atentă la tot, căci dupa ora fiind mă pregateam să ies, dar am întors capul din instinct la ea şi am văzut cum săraca femeie instant a preluat punctul fix pe care îl adoptase la început, corpul iar era rigid si nu stia cum sa aseze bicicleta sa iasa mai repede din sala. Hop! Imi suna telefonul nu stiu ce s-a mai intamplat, am vazut doar cum a iesit si când ajung la vestiar o văd cum corpul se facuse mic, se chitea, dorea să se ascundă, părul încerca să îi acopere faţa să o salveze să nu i se vadă lacrimile de pe obraji. Plangea! Cu durere îşi tragea hainele de parcă îi e rusine ca există. S-a îmbrăcat repede şi a iesit! Prin activitatea mea personal sunt obsnuita sa observ corpurile si ce imi spun. ( apropos să ştiti ca unele indicii din body language sunt absurde si ireale, depinde de la cine le citeşti)

        Cât pot să doară unele cuvinte! Mă gândeam în maşină oare ce seară a avut femeia respectivă, oare îi mai spune cineva acelaşi lucru şi a izbucnit, oare cât timp i-a luat să se hotărască să vină şi dacă oare mai vine la orele de cycling. Să-mi fi spus mie vreodată cineva aşa îl băgam în sedinţă de terapie şi îl trageam şi de urechi printr-un mail profesional cu reclamaţii.

Iată câteva idei de subliniat imperios necesare:

  • Sportul nu este pentru slăbit. Este o tâmpenie că faci sport să slăbeşti. Cei care fac asta în sălile de sport tot prin alimentaţie fac în principal şi cu asta se ocupă si focusează toata ziua. Tu care stai pe teren sau la birou, mai ai şi vreun copil acasă sau ceva probleme hormonale, nu poţi face la fel. Sportul te poate ajută în sănatatea ta fizică si pshică. O viaţă sănatoasă este doar cu mişcare!
  • Cei care lucrează cu omul ar fi frumos să constientizeze şi importanţa cuvintelor pe care le rostesc. Un singur cuvânt poate dărâma un om. Aspectul fizic este un punct vulnerabil şi dureros pentru multe persoane, cei care vin să fie indrumaţi la mişcare au nevoie de încurajare nu de jignire.
  • Corpul nostru ne vorbeşte şi le vorbeşte şi celor din jur! Gândurile tale se vad în corp! Foarte putini oameni pot interpreta conştient asta, dar pot simti la nivel energetic, si o persoană care are propriile limite sau frustrari atacă pentru a-şi valida propriile credinţe.
  • Lucrează cu găndurile tale dacă vrei să îţi schimbi viaţa. Află ce înseamnă asta cu adevărat şi alege siguranţa de sine indiferent de cum araţi sau de ce împrejurări mai puţin plăcute atragi.
  • Noi suntem oglinda lucrurilor şi a imprejurărilor pe care le atragem de aceea este necesar să lucrăm mult cu interiorul.
  • Cei care râd de exteriorul unei persoane, atâta pot, acolo sunt energetic, educaţional si vibrational, acolo jos, nu le permită să te tragă şi pe tine şi nu te mai ataşa de cuvintele lor. Cuvintele lor sunt ale lor, nu trebuie să devină şi ale tale.
  • Foarte multe persoane nu merg să facă sport în cadrul sălilor de fitness de ruşine! Incepe să lucrezi cu ruşinea şi frica de ce zice lumea. Mergi la psihoterapeut dacă e nevoie, fă exercitii zilnice pentru dezvoltarea ta psihică şi să scapi de frecvenţele joase cu care rezonezi.

Distribuie pe Social Media

About Author

Instructor de Yoga si Terapeut

Post a Comment